Bra tips om det blir strömlöst i hemmet

Ström, det är något de flesta av oss är ganska så beroende av. Det mesta i våra hem, de fungerar ju inte om det skulle gå och bli strömavbrott. Det påverkar ju en massa om det blir strömlöst. Bland annat slutar vattnet att funka, det går inte tända lamporna, ha på datorn eller laga mat. Även kylen och frysen slutar ju att gå! Så det kan vara katastrof om det blir strömavbrott som varar allt för länge. Ett tips är att du ser till att skaffa dig dels ett bärbart elverk samt även en inverter. Den sistnämnda kan du hitta på www.inverterbutiken.se

Bra att tänka på då strömmen går

Om strömmen går hemma hos dig, börja då med att attt kolla så att det inte bara är en propp som gått eller att det är brytaren i elskåpet som slått av bara. Om du ser att även dina grannar är utan ström, så kan orsaken vara ett större fel. Du kan kolla med ditt elbolag om de har gått ut med något och hur och när det ska åtgärdas. 

Om det är många timmar som du har avbrott, koppla på din inverter eller elverk på det viktigaste. Använd dig även av saker som drivs på batteri eller solceller, som en radio, för att ha koll på vad det är som sker i området. Det är också smart att ha en powerbank, så att du kan ladda mobilen. Utöver dessa saker så är det även bra att ha stearinljus hemma, samt tappa upp vatten på flaskor, innan det försvinner ur kranen.

29 Apr 2022