Viktigt välja bra fönster då man ska byta

Om du har planer på att byta fönster, så är det bra att fundera en stund på vad för slags nya fönster du ska välja. Fönstren ska ju dels passa in i husets utseende, samt att de även gärna får vara underhållsfria samt energieffektiva. Ett bra val av fönster är PVC, www.smartafonster.se har sådana. Just att se till att dina nya fönster passar med ditt hus är även det viktigt som sagt. Det är inte så snyggt att ha ett äldre hus med flashiga moderna fönster. Som tur är så finns det idag moderna fönster, men som ser ut som äldre modeller. 

Välja funktioner för dina fönster

Fönster kan komma med olika funktioner samt att glaset i sig kan vara utformat för att stå emot buller, inbrott eller annat. Att kunna öppna sina fönster är det många som vill. Så det är bra att fundera på om det ska öppnas inåt eller utåt eller kanske uppåt. Sen kan man även välja fasta fönster med, det beror på var det ska sitta vad som passar bäst. 

Det är även bra att satsa på energieffektiva fönster. Det är bra för både plånboken och för miljön. Med energieffektiva fönster så är det inte lika mycket värme från huset som kan läcka ut. Du ska titta efter fönstrets U-värde för att se hur energieffektivt det är. Ju lägre U-värde, desto bättre isolerar fönstret och då sparar det mer energi.

29 Jun 2022