Vill du anlita ett bra assistansbolag?

Om det är så att du eller någon i din närhet har blivit beviljad personlig assistans, så kan du själv välja ett assistansbolag. Klicka här för att ansöka om personlig assistans i Malmö. Det är inte alltid så enkelt detta med att välja vilket assistansbolag som kan tänkas passa bäst. 

Det är bra att tänka på vad som är viktigt för just dig. Sedan även veta hur man vill att den personliga assistansen skall utföras. 

En viktig sak att kolla, det är storleken på assistansbolaget. Grejen är ju att för att  seriöst kunna bedriva personlig assistans bör bolaget ha en viss storlek. Sedan är det även viktigt att de du väljer har kunskap om den diagnos du eller din anhöriga har. 

Fler bra saker att fundera på

En sak du kan kolla, det är hur assistansbolagen har uppkommit och i vilket syfte som de drivs. Du bör även om det finns möjlighet kolla upp hur det är att jobba i bolaget. Kanske du kan prata med någon som jobbar som personlig assistent via dem du funderar på.

Du bör även se till så att de har juridisk kompetens. Ett assistansbolag med egen juridisk kompetens och helst med fler än en enda person har förutsättningar att driva ansökningsprocessen på ett bra och korrekt sätt.

Avtal med assistansbolag

Ett korrekt skrivet avtal är viktigt att ha när du väl valt ditt assistansbolag. Det eftersom detta reglerar både skyldigheter och rättigheter, både hos anordnaren och kunden.

Avtalet består oftast av ett avtal, ett så kallat huvudavtal, och eventuellt fler bilagor.

28 Oct 2022