E-Handel

E-handel är när ett företag eller konsument säljer, köper eller byter en produkt, tjänst eller information oftast över Internet eller andra datornätverk. Den e-handel som en konsument kommer i kontakt med oftast kan delas in i två undergrupper: nätauktioner och framför allt handel via nätbutiker. Betalning sker vanligtvis med kreditkort, faktura, postförskott och genom direktöverföring till bank. - Wikipedia

Allt fler handlar över nätet idag, omkring 85 miljarder kronor omsätts årligen, och vi kan finna allt vi behöver i allt fler butiker. Många bekymrar sig för om det är ett säkert sätt att handla på och så länge man använder sig av tjänster och produkter erbjudna av företag man känner igen har man inget att oroa sig för. Man kan idag oftast välja att få en faktura eller att man betalar varan mot postförskott och då har man eliminerat den risk som finns med kreditkortskapningar på nätet.

Att handla på nätet är idag ett tryggt och säkert alternativ. Man kan, hos kända klädföretag, köpa sina kläder mot faktura och få hem dem och prova hemma, om de inte passar kan man sända tillbaka dem med en returfraktsedel som brukar följa med försändelsen. Jag använder ofta e-handel, utom i de fall jag vill känna och klämma lite extra och kanske ha någon personal att fråga saker.

28 Mar 2016