En briljant idé

Det finns företag som härmar andra företag som kommit upp med riktigt bra idéer och det är fair enough, men de blir sällan riktigt, riktigt stora. För att bli ett företag som folk pratar om så krävs en talang för innovation, att man kommer på något nytt och unikt. Vi har några sådana företag på den svenska marknaden, IKEA till exempel.

Nu har vi en ny stjärna på den svenska företagshimlen - CargoSpace24. Detta företag har kommit ut med ett genialt system som transportverksamheten i både Sverige och utomlands kan gynnas väldigt mycket av.

Effektivisera lastbilstransporter

Det är ju så när laster och transporter ska levereras, att transportbilarna i regel bara kör med lastutrymmet fullt åt ett håll - och tomt när de kör tillbaka. Sträckorna kan vara riktigt långa och de onödiga utsläppen vågar vi inte ens tänka på. Men hittills har man inte kunnat lösa problemet.

CargoSpace24 har dock svaret. De har skapat en portal till vilken man som transportör - liten som stor - eller transportkund kan ansluta sig och med hjälp av GPS oh internetanslutning få uppdaterat i realtid vilka lastbilar som passerar där man behöver när man behöver det, samt vilka transportkunder som behöver få en last upplockad vid den sträcka man som lastbilschaufför ändå kör med sitt lastutrymme tomt eller halvtomt.

Vi kan effektivisera transporttrafiken, minska antalet lastbilar på vägarna och samtidigt höja transportörernas inkomster. Det är en vinstsituation för alla!

Det är så härligt när nya koncept som känns så självklara får se dagens ljus. Visst får man ett ökat hopp om framtiden?

25 Apr 2016