Hitta träningen som passar

Det ska vara roligt och inspirerande att träna. Det innebär att det är ett måste att hitta en motionsform som passar en bra. Att välja träningsform är kanske svårt tänker du. Men gör så att du tänker igenom vad du gillar. Samt vad du kan tänka dig att du kommer vilja fortsätta att göra framöver. Fundera även över vilka mål du har. Vill du bli starkare? Gå ner i vikt? Må bra? För extra boost kan du även testa kosttillskott. Läs mer här. Fundera sedan på om det är så att du vill träna hemma eller om du behöver peppning av en tränare eller en ledare i gruppträning. Tänk på om du vill träna ensam eller om du föredrar att träna i grupp.

Hur kommer mani gång på bästa sätt?

Börja i mindre skala och öka när det känns bra. Det är bättre att börja med en gång i veckan då det är bättre än ingen träning alls. Om du är osäker, börja med något du har koll på och så, så slipper du lära dig en ny teknik på en gång. Men våga testa på nya saker! Det är kul att lära sig nytt! Att träna tillsammans med en kompis är bra, det ökar ofta motivationen.

Undvik att gå ut för hårt och ha för höga förväntningar och mål. Sätt upp en realistisk plan för din träning. Risken är annars att du kommer ge upp och sluta att träna helt och hållet. Få in lite mer träning i vardagen med är bra.

 

 

 

 

18 Oct 2019