Skoj saker att göra då barnen har lov

När barnen har lov, så är det ju inte fel att hitta på skoj saker med dem! Nu när det är december, så är det ju jullov. Idag så snöade det ju dessutom i stora delar av landet, så det lutar åt en vit jul! Att gå ut tillsammans och leka i snön är skoj. Det oavsett om ni bygger snögubbar, åker pulka eller har snöbollskrig.

Om ni inte vill vara ute i kylan, så går det ju bra att hitta på saker inne! Ni kan baka tillsammans. Det finns många barnvänliga recept på nätet. Annars kan ni pyssla, rita, bygga koja, spela spel och så vidare.

När det är sommarlov

På sommaren är det oftast lite trevligare att vara ute, det är i alla fall varmare och det går göra en del saker då, som är svåra att göra om vintern. En kul sak är att gå till en vattenlekpark, klicka här för att läsa mer. Det är även kul att gå till en vanlig lekpark med, eller vara ute i skogen. Sommaren är även bra tid för att åka och bada!

Låt barnen vara med och bestämma

När ni ska göra saker tillsammans på lovet, låt då barnen vara med och bestämma vad ni ska hitta på, givetvis inom rimliga gränser. Ge förslag som de kan välja mellan, eller skriv på lappar och dra en varje dag för nya saker att göra!

22 Dec 2021