Tips om du letar tomt för husbygget

tomt för huset

Är det så att du funderar på att bygga ett eget hus? Då är det bra att först ha en tomt till detta. Det finns tomter till salu via movehome.se till exempel. En sak att tänka på, det är att alla husmodeller passar inte på alla tomter. Därför är det rätt viktigt att kolla över vad man tar för tomt i relation till det hus man vill bygga, så att det går ihop sig.

En sak att kolla upp, det är planbestämmelser/bygganvisningar. Det kan du göra hos din kommun. Om det finns en detaljplan anger den hur du får bygga. Det kan till exempel finnas bestämmelser för höjd, exteriör och hustyp.

Mer bra tips

Det är bra att ha koll på var kommer solen och vid vilken tid på dagen, för att bestäma hur rummen ska placeras bäst i förhållande till detta.

En bra husleverantör kan hjälpa dig med expertis. Som att tala om ifall det hus du vil bygga passar på just den tomt du har kollat på.

Det är även bra att kolla marken där tomten ligger. Är det en massa jobb för att göra den byggklar? Då kan det kosta mer än vad du har tänkt dig om det måste göras sprängning, schaktning och andra markarbeten.

Tänk även redan nu på hur dina behov kommer att se ut i framtiden. Hur kan husets planlösning förändras med tiden? Har du små barn nu, så funkar deras sovrum intill ert, men när de är tonåringar kanske rummen behöver vara mer avskilda. Räcker förvaringsutrymmena och rummen till om familjen växer är även det en bra fråga att ställa sig.

 

4 Aug 2019